2024 Cruise BE

Een Rijncruise, op het MS Rhein Prinzessin, voor linedance country en western liefhebbers  met live artiesten. Diverse mooie uitstapjes op de route van Keulen via Königswinter, Boppard, en Rüdesheim met als eindpunt Mainz, maken dit tot een onvergetelijke cruise vol muziek en dans. Tijdens de vaart kunt u natuurlijk ook genieten van de prachtige landschappen. De reis begint in Keulen, waar de linedance country en western liefhebbers aan boord gaan van het schip. Het schip biedt alle comfort en luxe die nodig zijn voor een ontspannen reis. Er is een restaurant aan boord waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden en in de salon kunt u onder het genot van een kopje koffie/thee of een ander drankje het landschap aan u voorbij laten glijden. En daar kunt u natuurlijk ook genieten van de Country & Western muziek en bent u in de gelegenheid om uw linedance kunsten te laten zien.
De eerste stop van de Rijncruise is Königswinter, een charmant stadje aan de voet van het Siebengebirge. Met de Drachenfelsbahn gaat u het indrukwekkende kasteel Drachenfels bezichtigen. Maar ook het prachtige uitzicht over de Rijn en omgeving op deze 321 meter   hoge Drachenfels is een aanrader. Terug aan boord van het schip zijn de live artiesten  weer actief of vinden er andere activiteiten plaats.
De tweede stop is Boppard, een pittoresk stadje gelegen aan de oever van de Rijn. Dit prachtige stadje kunt u op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rüdesheim, is de derde ankerplaats van het MS Rhein Prinzessin. Een prachtig dorpje dat bekend staat om zijn wijnen. In het toeristentreintje krijgt u een mooi uitzicht op de schilderachtige omgeving. Onder begeleiding van een gids brengt u een bezoek aan het Mechanischer Muzikkabinett. Het dorpje heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse stadsmuur en het kasteel Ehrenfels. En aan boord natuurlijk weer het entertainment waar u voor bent gekomen, nl. de Country & Western. Deze Country & Western riviercruise over de Rijn eindigt in Mainz. Onder het genot van een kopje koffie/thee of een lekker drankje kunt u nog heerlijk nagenieten van deze prachtige Rijncruise. U sluit deze Rijncruise af met een light Lunch.

    5 - daagse Linedance cruise over de Rijn met:

       
       Patje Stew                    Mrs McBright                    Tommy Boots        


Tijdstip:    25 t/m 29 Oktober 2024
Schip:        MS Rhein Prinzessin        


Deze 5–daagse cruise met het MS Rhein Prinzessin kunnen wij u aanbieden voor:

Soort hut Nog beschikbaar* Categorie Prijs p.p.
Neptunusdek 2 - persoons hut zonder lift VOL Cat. A € 639,00 p.p.
Saturnusdek 2 – persoons hut met lift VOL Cat. B € 679,00 p.p.
Saturnusdek 2 - persoons hut met lift VOL Cat. C € 699,00 p.p.
Oriondek 2 - persoons hut   met lift VOL Cat. D € 759,00 p.p.
* Per 20 november 2024, 12.10 uur.               Nog voor 0 personen plaats.

De belangstelling voor deze cruise is zo groot dat het maximum aantal beschikbare plaatsen al is bereikt. Indien u nog interesse heeft in een cruise dan kunt u uw belangstelling kenbaar maken door het invullen van het belangstellingsformulier. Zodra er dan iets bekend is over het vrijkomen van een hut of andere ontwikkelingen ontvangt u van VDP-reizen nader bericht. 

Toeslag bij bezetting van een 2 - persoons hut door 1 persoon is € 190,00 p.p.
De categorie-indeling treft u aan op onze site: www.vdp-reizen.nl


Plattegrond van het schip:


Inclusief:
♦  Vervoer vanaf uw opstaplaats: Zedelgem, Westerlo, Maasmechelen of Stekene;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  4 nachten verblijf op het MS Rhein Prinzessin;
♦  Verzorging op basis van vol pension vanaf het diner op de eerste dag -
-   t/m een light lunch op de laatste dag;
♦  Koffie- en theebuffet in de salon van 10.00 tot 18.30 uur;
♦  Captains Diner;
♦  Captains Welkomstcocktail;
♦  Op de avonden Country muziek door o.a.
Patje Stew, Mrs Mcbright en Tommy Boots;
♦  Rit met de Winzer Express door de wijnvelden van Rüdesheim;
♦  Bezoek met rondleiding aan het Mechanischer Muzikkabinett in Rüdesheim;
♦  Rit met de Drachenfelsbahn naar het uitzichtpunt op de Drachenfels;
♦  Bezoek met eigen invulling aan Boppard;


Alle vermelde excursies en entreegelden zijn inclusief.


Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden;
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.;
♦  Uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Minimum deelname: 100 personen.
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.

Dagprogramma
5 - daagse Linedance cruise over de Rijn

Dag 1 Heenreis naar Keulen
Vanaf de opstapplaatsen brengen wij u, met voldoende pauzes, naar uw schip, het MS Rhein Prinzessin, dat ligt aangemeerd in Keulen. De bemanning zorgt ervoor, dat uw koffers in uw hut worden afgeleverd. Het schip blijft deze nacht aangemeerd in Keulen en zal vroeg in de morgen vertrekken naar Königswinter. Maar ’s avonds geniet u natuurlijk van een heerlijk diner en van de countrymuziek en de country dansen.

Dag 2 Keulen – Königswinter – Andernach
Tijdens het ontbijt vaart het MS Rhein Prinzessin naar Königswinter, waar u, in de morgen, de Drachenfels kunt bezoeken. De Drachenfels tussen Königswinter en Bad Honnef is 321 meter hoog en biedt een uniek uitzicht over het Rijndal. Op de top staat de ruïne van kasteel Drachenfels uit 1167. Deze plek heeft mensen altijd gefascineerd en er zijn talloze verhalen, legendes en mythen ontstaan. De naam verscheen voor het eerst in een document in 1149. Er werd
onder meer verwezen naar de wereldberoemde Nibelungen-sage. U kunt de Drachenfels bereiken met de Drachenfels-tandradbaan, die op loopafstand van het schip is gelegen. Rond lunchtijd vertrekt het schip richting Andernach waar we overnachten. Bij aankomst in Andernach kunt u nog even het stadje verkennen. Het diner wacht op u en de avond staat weer bol van de country muziek en natuurlijk het country dansen.

Dag 3 Andernach - Boppard
Het MS Rhein Prinzessin vertrekt tijdens het ontbijt naar Boppard. De stad, die al door de Romeinen werd bewoond, vormt het kloppend hart van de vakantieregio Midden-Rijn. De beste Rieslingwijn uit de Boppard Hamm stroomt hier in het glas en begeleidt spannende stadsontdekkingen die bijna tweeduizend jaar cultuur aan de Midden-Rijn weerspiegelen. Geniet op eigen gelegenheid van het mooie Boppard. En in de avond natuurlijk weer een heerlijk diner en de countrymuziek.

Dag 4 Boppard - Rüdesheim
Nadat u heeft genoten van een heerlijke lunch wordt u opgehaald door de Winzer Express. Deze voert u langs de wijnranken door de omliggende bergen. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan het Mechanischer Muzikkabinett. Onder leiding van een gids wordt u, onder het geluid van mooie muziek, wegwijs gemaakt in de ontwikkeling van de mechanische muziek. Aansluitend wandelt u, via de Drosselgasse, terug naar de Rijn en naar het schip. Maar u heeft ook voldoende tijd om Rüdesheim te verkennen, want het schip blijft hier overnachten.

Deze avond heeft u een bijzonder diner, namelijk het Captains Dinner. Laat u culinair verwennen en sta versteld van de hoogstandjes van de kookkunst van de koks. En om niet te vergeten, ook nu weer staat de avond bol van de countrymuziek en de country linedance.

Petje Stew
Mrs. Mc Bright
Tommy Boots

 

 

 

 

 

Dag 5 Rüdesheim - Mainz
Tijdens het ontbijt vertrekt het schip naar Mainz. Geniet nog even op het zonnedek of in de salon van een lekker kopje koffie of thee. U sluit deze cruise af met een light lunch. De bussen staan in Mainz voor u klaar om u weer naar de opstapplaatsen te brengen en komt er echt een einde aan deze cruise met het MS Rhein Prinzessin.   

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.Veiligheid aan boord van het schip:
Rolstoel en/of rollator
I.v.m. met de veiligheid aan boord is het gebruik van rolstoel en/of rollator aan boord niet toegestaan. Het meenemen van een rolstoel en/of rollator, voor gebruik aan de wal, is in beperkte mate wel toegestaan, indien deze vooraf op de passagierslijst vermeld staan. Dit geldt ook voor opvouwbare elektrische rolstoelen (max. 20 kg).
Elektrische rolstoelen meer dan 20 kg kunnen niet mee aan boord worden genomen