Voorbeeld Zur Schmitte Sauerland

Voorbeeldreis
5 daagse all inclusive naar Sauerl
and

Hotel Zur Schmitte is het hotel wat in het prachtige Sauerland ligt alwaar we deze reis verbijven. De natuur van Sauerland is een genot om te beleven tijdens al haar jaargetijden. In de winter behoort Sauerland tot een van de beste wintersportgebieden van Duitsland.
Terwijl er in de zomer veel te beleven is, zoals wandeltochten, winkelen, diverse cafés en bistro’s en diverse bezienswaardigheden in de nabije omgeving.

Hotel:           Hotel Zur Schmitte, Am Roh 2, 57392 Schmallenberg,


Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  Opstapplaatsen: Centrale opstapplaats Escharen (Grave);
♦  Bij vertrek koffie met gebak in Escharen;
♦  Toeristenbelasting;
♦  5 dagen met 4 overnachtingen;
♦  Aankomst met koffie en gebak;
♦  4 x ontbijtbuffet;
♦  4 x lunch met 1 consumptie zonder alcohol of een lunchpakket;
♦  4 x diner in het restaurant;
♦  Tussen 17.00 uur en 00.00 uur drank inclusief
♦  zoals bieren, wijn. Fris, jenevers en kruidenlikeur;
♦  Gehele dag koffie en thee inclusief;
♦  Elke avond een activiteit, entertainment en/of vermaak;
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦  Afscheidsdiner in De Brouwketel in Grave (Escharen);


Mogelijkheden voor excursie en uitstapjes:
♦  Bezoek aan de Esloher Brauerei;
♦  Bezoek aan de Attahöhle;
♦  Bezoek aan de Glasblazerij in Willingen;
♦  Bezoek aan het Curioseum in Willingen;
♦  Bezoek aan Schloss Arolsen in Bad Arolsen;
♦  Boottocht over de Sorpesee;


Exclusief:
♦   De niet vermelde maaltijden
♦   Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma


 

Voorbeeldreis programma
5 daagse all inclusive naar Sauerl
and

Dag 1
Vanuit onze centrale opstapplaats in Escharen, waar we eerst nog genieten van een kopje koffie/thee met vlaai, rijden we met voldoende pauzes naar het Sauerland. We brengen een bezoek aan de Esloher Brauerei. We worden ontvangen met koffie/thee en gebak. Na het diner is er een activiteit vanuit het hotel.

Dag 2
De Attahöhle werd bij toeval ontdekt. Op 19 juli 1907 konden steengroevearbeiders van de kalkfabriek biggetal hun ogen niet geloven tijdens het stralen: toen de enorme stofwolk van de explosie was neergedaald, keken ze in een blootgestelde spleet overstroomd met zonnig daglicht. Ze kropen naar binnen en wat ze zagen liet hen sprakeloos achter. De arbeiders keken in een labyrint van de mooiste stalactietenformaties – artistiek gegroeide stalagmieten en stalactieten – stenen gordijnen die kunstig langs het rots plafond hingen, alsof een decorateur er zijn meesteronderzoek mee had   gedaan. De steengroevewerkers van Attendorn hadden – zonder het te weten – de ingang van een van de grootste natuurwonderen op aarde blootgelegd: de ingang van de legendarische Attahöhle. Vernoemd naar prinses Atta, die de Hanzestad Attendorn zijn naam gaf.
Na het bezoek aan de Attahöhle staat Winterberg op het programma waar u ruimschoots de tijd krijgt om deze stad te verkennen.

 Dag 3
Een boottocht over een van de meren in het Sauerland mag op deze reis niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor een tocht over de Sorpesee. De boottocht maken we met het Salonschip MS "Sorpesee". Na deze boottocht krijgt u de gelegenheid om het mooie Willingen te bezichtigen. Aansluitend vertrekt u naar Zur Schmitte voor een heerlijk diner en een gezellige avond.

Dag 4
We beginnen de dag in de geboorteplaats van Koningin Emma, Bad Arolsen. We bezoeken het gelijknamige Residenzschloss Arolsen. Natuurlijk worden we in deze wereld ingewijd door een gids. Nu we alles weten over onze voormalige Koningin Emma gaan we terug naar Willingen waar we een demonstratie glasblazen krijgen. De dag sluiten we af met een diner en worden we weer vermaakt.

Dag 5
Het laatste ontbijt is alweer een feit. Maar voordat we weer naar Nederland gaan, gaan we eerst nog naar het zeer bijzondere Curioseum in Willingen. Bekomen van verbazing en oude herinneringen, rijden we verder richting Nederland, waar we in Escharen van ons afscheidsdiner gaan genieten.