reisverslag naar Delft

Geslaagde dagreis naar Delft met Seniorenvereniging Lieshout

Lieshout – Het weer liet zich niet van de beste kant zien toen Seniorenvereniging/KBO Lieshout met 42 deelnemers met de bus naar Delft vertrok op woensdag 26 juli. Bij aankomst in Delft scheen echter de zon volop en dat is zo voor de rest van de dag gebleven.
Om 10.00 uur was de ontvangst bij de Porceleyne Fles in Delft waar het gezelschap werd onthaald op koffie of thee en heerlijk appelgebak. Hierna begon de rondleiding met begeleiding van een zeer deskundige en enthousiaste gids. Er werd een bezoek gebracht aan het museum en ook aan de fabriek waar de Delftsblauwe vazen, borden en schalen gemaakt worden. Mooi om het eens allemaal te zien. Natuurlijk kon een bezoek aan de winkel niet achterwege blijven, al bleven de aankopen beperkt tot kleinigheden. Men moest immers nog een hele dag doorbrengen in Delft. Rond de klok van 12.00 uur werd het gezelschap in het centrum van Delft afgezet waar iedereen op eigen gelegenheid een terras opzocht om te lunchen.

Na de lunch was er nog even gelegenheid om een kerk te bezichtigen of een souvenirtje te kopen, maar om 14.00 uur lag de rondvaartboot te wachten om de deelnemers een uur lang mee te nemen door de mooie grachten van Delft. Ook hier uitleg van de schipper die tevens gids was. De zon scheen volop en het was een genoegen om te varen. Na de boottocht was er nog even tijd voor een drankje op een terras of een bezoekje aan het een of ander, maar om 16.00 uur stond de bus al weer klaar voor een rit naar Escharen waar om 18.00 uur het diner gebruikt werd. Na het voortreffelijk buffet was het tijd om naar huis te gaan waar de bus om ongeveer 21.00 uur arriveerde.

Het was een zeer geslaagde dag. Nu even uitrusten om op 9 augustus een fietstocht te maken naar de Achelse Kluis. Een lid van Seniorenvereniging/KBO Lieshout verveelt zich nooit. Ook in de vakantie worden activiteiten georganiseerd zoals op donderdag 3 augustus een kaartmiddag in Franciscushof. Op donderdag 10 augustus is er een gratis kienmiddag voor leden en gastleden. Ze beginnen telkens om 14.30 uur. U bent van harte welkom.

 

Bronvermelding:
Nieuwsblad Mooilaarbeek van dinsdag 1 augustus ’23.
https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/senioren/53815/geslaagde-dagreis-naar-delft-met-seniorenvereniging-lieshout