voorbeeldreis Noorwegen

Land:                Noorwegen
Bestemming:   Zuid - Noorwegen


Omschrijving:
Een reis naar Zuid-Noorwegen is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers. De regio biedt schitterende landschappen, water- vallen en een breed scala aan excursies om van te genieten. Tijdens de reis kunt u genieten van o.a. Olympische Springschans in Lille- hammer, het beeldenpark in Oslo, het openluchtmuseum in Faernes en een gletsjertocht op de Juvasshytta. U kunt ook een cruise ma- ken over de Geiranger Fjord, het Dalsnibba uitzichtpunt bezoeken, een boottocht maken bij de Nigardsbreen en een rit maken met de Fläm spoorbaan naar Myrdal. Verder is er een Viking toer met gids in Stavanger, een bezoek aan de Lindesnes vuurtoren en een treinrit in het Kanon museum in Kristiansand. Met zoveel prachtige beziens- waardigheden en activiteiten is er voor elk wat wils tijdens deze on- vergetelijke reis naar Zuid-Noorwegen.


Hotel aanbod:  Diverse goede hotels in Noorwegen


Verzorging:      Halfpension


Inclusief:
♦   Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦   Centrale opstapplaats Escharen;
♦   Ferry overtochten van en naar Noorwegen;
♦   Bij vertrek in Escharen koffie met gebak;
♦   Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;
♦   Toeristenbelasting en tolgelden;
♦   Alle vermelde excursies zoals wij die met u afspreken


Aantal dagen:   15 dagen


Mogelijke excursies en uitstapjes:
♦   Bezoek aan de Springschans in Lillehammer;

♦   Bezoek aan het Vigeland beeldenpark in Oslo;
♦   Bezoek met gids aan het openluchtmuseum in Fagernes;
♦   Gletsjertocht op de Juvasshytta;
♦   Fjordcruise over de Geiranger Fjord;
♦   Bezoek aan het Dalsnibba Uitzichtpunt/Geiranger Skywalk;
♦   Boottocht bij de Nigardsbreen;
♦   Rit met de Fläm spoorweg naar Myrdal v.v.;
♦   Viking – tour met gids in Stavanger;
♦   Bezoek aan de Lindesnes Vuurtoren;
♦   Bezoek met treinrit aan het Canon Museum in Kristiansand;
♦   Bezoek aan de Hardanger Vidda;
♦   Boottocht over het Telemarkkanaal;
♦   Bezoek aan de Folgefonna Gletsjer;
♦   Bezoek aan de Zalmstudio in Sand;
♦   Bezoek aan de Briksdal Gletsjer


Contact gegevens VDP-reizen:

Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.


Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Voorbeeld Dagprogramma
13 - daagse reis schitterend Noorwegen

Dag 1
Vanaf onze centrale opstapplaats in Escharen rijden we naar de Eemshaven in Groningen. Daar ligt de Ferry naar Noorwegen voor u klaar. Aan boord van de Ferry is er voldoende vermaak. U krijgt de beschikking over een binnenhut. Diner en ontbijt is inbegrepen.

Dag 2
In de morgen legt het schip aan in Kristiansand en zet u voor het eerst voet op Noorse bodem. We vervolgen de reis langs de Noorse kust naar Oslo. In Oslo bezoeken we de Springschans. Daarnaast maken we kennis met het Vigeland beeldenpark. Na het bezoek gaan we naar het  overnachtingshotel in Oslo.

Dag 3
We starten deze dag met een heerlijk ontbijt. Via Valdresporten Kro rijden we naar het openluchtmuseum in Fagernes, dat u onder begeleiding van een gids gaat bezoeken. Over de Valdresfly, een weg over de hooglanden met veel mooi foto momenten, rijden we naar Elveseter waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 4
Vandaag staat er voor de sportievelingen een Gletsjertocht op de Juvasshytta op het programma. Natuurlijk is er een gids aanwezig. Voor de andere reizigers wordt een mooie route naar het op 1400 meter gelegen bergplateau, de Leirvassen, georganiseerd. Ook de staafkerk in Lom staat op het programma.

Dag 5
Vandaag zitten we in een van de mooiste streken van Noorwegen nl. de omgeving van de Geirangerfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Via een mooie route rijden we naar Hellesylt waar we het schip nemen naar Geiranger. We varen dan door het mooiste fjord van Noorwegen. De Geirangerflord is de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen met zijn betoverende uitzichten van de diverse watervallen zoals de “Zeven Zusters “.   Aangekomen in Geiranger klimmen we via een echte bergweg naar een hoogte van 1476 meter naar de Geiranger Skywalk. Vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht over het 1e deel van de Geiranger Fjord. We dalen weer naar zeeniveau en vervolgen onze weg naar Elveseter.

Dag 6
Vanuit Elveseter rijden we over de hoogste doorgaande weg in Noorwegen, de Sognefell. Geniet van de mooiste uitzichten en natuurlijk voldoende fotomomenten in de Sognefjord. We draaien het Jostedal in en komen bij de Nigardsbreen. Om deze goed te kunnen bekijken varen we met een bootje naar de gletsjer. In het volgende hotel verblijven we 2 nachten.


Dag 7
Opnieuw een dag waarop u van het natuurschoon van Noorwegen kunt genieten. We bezoeken een van de meest spectaculaire gletsjertakken de Bøyabreen. U kunt behoorlijk dicht bij de ijsval komen en als u geluk hebt ook een stuk naar beneden zien vallen. Via Forde en Sande komen we bij de Likholefossen, waarna we onze weg vervolgen naar Leikanger.

Dag 8
Vandaag staat een bezoek aan de Flåm-spoorweg op het programma. De Flåm-spoorweg wordt beschreven als een van de mooiste treinreizen ter wereld en is een van de belangrijkste toeristische attracties in Noorwegen. De trein rijdt vanaf het einde van Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord, tot aan de hoge bergen bij het station van Myrdal. De reis biedt de mooiste aspecten van het adembenemende landschap van West-Noorwegen. In de middag brengen we nog een bezoek aan de goed begaanbare Bordalsgjelet kloof in Vossevangen. In Stalheim overnachten we 2 dagen.

Dag 9
Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 10
Vandaag rijden we verder naar het zuiden naar de kust van Noorwegen. We rijden richting Odda, maar maken eerst een stop bij de Lätefossen waterval. Verder op weg naar Stavanger bewonderen we nog de Langfoss waterval en zijn er nog diverse uitzichtpunten. Via de vele eilanden bereiken we Stavanger.

Dag 11
Na het ontbijt duiken we onder in de geschiedenis van de Vikingen. We worden door een lokale gids rondgeleid in Stavanger. Uiteraard komen alle bezienswaardigheden, zoals de 3 Viking zwaarden in de rots, aan de orde. In de namiddag vertrekken we naar Farsund waar we overnachten. Maar we komen niet aan in het hotel voordat we de vuurtoren de Lindesnes Fyr hebben bezocht.

Dag 12
Langzaam maar zeker begint de thuisreis. Maar voordat we Noorwegen verlaten, brengen we eerst nog een bezoek aan Kristiansand Cannon Museum. Op een geweldig wandelterrein bij Møvik buiten Kristiansand staat een kanonnenbatterij uit de Tweede Wereldoorlog. Zeer de moeite waard om eens te bezoeken. We maken ook nog een klein ritje met een munitietrein. In Kristiansand schepen we in op de ferry, die ons weer naar Eemshaven brengt. Ook op deze tocht heeft u weer de beschikking over een binnenhut en de verzorging met diner en ontbijt.

Dag 13
Aan alles komt een einde. Dus ook aan deze prachtige reis naar Noorwegen. Aangekomen in Eemshaven rijden we naar De Brouwketel in Escharen waar u onder het genot van een lunch nog even na kunt genieten van deze reis.

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.