Voorbeeldreis Côte d’ Azur

Land:                  Frankrijk.
Bestemming:     Côte D'Azur.


Omschrijving:
De Côte D’Azur met zijn magische aantrekkingskracht is een vakantiegebied dat bij vele mensen geliefd en bekend is. Plaatsen als Saint Tropez, Sainte Maxime, Cannes, Nice en niet te vergeten Monaco spreken tot de verbeelding. De streek langs de azuurblauwe zee wordt gemarkeerd door mooie rotspartijen en afgewisseld met prachtige idyllisch gelegen vissersdorpjes. Door het milde klimaat heeft dit mediterrane gebied zowel in de zomer als in de winter een magische aantrekkingskracht. Tijdens deze reis laten wij u de mooiste plekjes van de Côte D’Azur zien. We verblijven in Hotel van der Valk St. Aygulf in St. Aygulf aan de Middellandse Zee en nemen u o.a. mee naar Saint Tropez, Monaco, Ramatuelles, Bormes les Mimosas en Grimaud en bezoeken natuurlijk de Gorges du Verdon.


Hotel aanbod: (onder voorbehoud van beschikbaarheid )
♦ Hotel Van der Valk Hotel St. Aygulf


Verzorging: Halfpension


Inclusief:
♦ 
Centrale opstapplaats in Escharen (Grave);
♦  Koffie met vlaai op de centrale opstapplaats;
♦  Reis per Comfort Class touringcar.
♦  Ervaren chauffeur/reisleider;
♦  5 nachten verblijf in Van der Valk Hotel St. Aygulf, Saint Aygulf
♦  2 nachten verblijf in een overnachtingshotel in Frankrijk;
♦  Verzorging op basis van halfpension vanaf het diner op de 1e dag-
-   t/m het ontbijt op de laatste dag;
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦  Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;
♦  Toeristenbelasting.


Aantal dagen: 8 dagen


Te bezoeken bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden:
♦  Bezoek aan Chateaux de Baux de Provence;
♦  Bezoek aan het prinselijk paleis in Monaco en Cannes;
♦  Bezoek aan de Gorges du Verdon;
♦  Bezoek aan Sainte Maxime met boottocht naar Saint Tropez;
♦  Bezoek aan Bormes les Mimosas
♦  Een boottocht in Port Grimaud;


Exclusief:       
♦  
De niet vermelde maaltijden.
♦  
Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.
♦  
Tenzij anders is vermeld zijn entreegelden niet inbegrepen.

Wij willen u tot niets verplichten zodat u zelf kunt bepalen waar u aan deelneemt.


Minimumaantal deelnemers: 35
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.

Voorbeeld DAGPROGRAMMA
8 daagse reis naar de Côte D'Azur

Dag 1
Vanuit Nederland rijden we, met voldoende pauzes, naar het overnachtingshotel in het midden van Frankrijk waar we ook dineren.

Dag 2
Op weg naar de Côte D’Azur bezoeken we het Chateau des Baux de Provence. Het Chateau des Baux ligt in het hart van de Provence en is een oud middeleeuws fort dat op een rotsachtige uitloper is gebouwd. Deze situatie van het Plateau des Baux, natuurlijk neergestreken en verschanst, maakte het mogelijk om de omgeving te observeren en zichzelf te beschermen, wat waarschijnlijk verklaart waarom het zeer vroeg en bijna continu tot op de dag van vandaag bezet was. Hotel Saint Aygulf ligt direct aan de Middellandse zee en beschikt over een eigen strand.

Dag 3
Via de kustroute rijden we naar het prinsdom Monaco en Monte Carlo. We bezoeken daar het schitterende paleis van Prins Albert. Het prinselijk paleis van Monaco is het paleis in Monaco waar de prins van Monaco woont, tegenwoordig is dat prins Albert II. Het paleis ligt 60 meter boven zeeniveau in de wijk Monaco-Ville. Sinds 1297 wonen op deze plek de Monegaskische prinsen. Het eerste gebouw dat hier stond was een Genuees fort, gebouwd in 1191. Delen van het prinselijk paleis zijn voor toeristen zichtbaar, zoals de troonzaal en de kapel. Ook wisselt hier elke middag om 12.00 uur de wacht. Na het bezoek aan het paleis hebben we voldoende tijd om Monaco Ville te bezoeken. Dit stuk middeleeuwse wijk van Monaco ligt vlak bij het paleis op dezelfde zestig meter hoge rots. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van het prinsdom.  Vanuit Monaco Ville bezoeken we per bus of te voet Monte Carlo.

Dag 4
Vandaag brengen we een bezoek aan de middeleeuwse plaats Bormes les Mimosas dat bekend staat als één van de mooiste plaatsen in de streek de Var. De historische architectuur, gekleurde huizen met bewerkte deuren, de bric-à-brac winkeltjes en verscholen ateliers maken dat er veel te ontdekken en genieten is. Vele ambachtelijke handwerklieden zijn in Bormes les Mimosas neergestreken en zitten met hun werkplaatsen verscholen in de smalle straatjes van het oude centrum. Aarzel niet om zo’n smal deurtje binnen te stappen en bekijk de eeuwenoude technieken van pottenbakken, hoeden maken en keramiek-, hout- en zijde bewerken. Een wandeling voert in elk geval langs de twaalf fonteinen in het dorp en het kasteel op de top van de heuvel. Vanaf dit kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee tot aan de Iles d’Hyeres. In de middag bezoeken we Port Grimaud. Port Grimaud beschikt over 15 kilometer aan kades en vrijwel alle vakantiewoningen beschikken over een eigen ligplaats. Het betoverende Port Grimaud, met zijn kleurrijke Provençaalse huizen en netwerk van kanalen, staat dan ook bekend als het Venetië van de Provençe. In Port Grimaud maken we een boottocht (inclusief) langs de schitterende woningen en schepen

Dag 5
Op een reis naar de Côte D’Azur mag een bezoek aan de Gorges du Verdon niet ontbreken. Deze 25 km. lange kloof met rotswanden tot 700 meter ligt tussen de dorpen Castellane en Moustiers Sainte Marie. Tijdens de rondrit zullen we een aantal uitzichtpunten bezoeken zodat u van de prachtige uitzichten kunt genieten. In Castellane kan de rots met de kapel van de Notre Dame du Roc worden beklommen. In Moustiers Sainte Marie kunt u de speciale keramiek, het zgn. faience, met zijn glazuurdecoratie bewonderen.

Dag 6
Dit wordt een dag waarin de luxe levensstijl centraal staat in Sainte Maxime en Saint-Tropez. Met Les Bateaux Verts varen we vanuit Sainte Maxime naar Saint-Tropez. U vaart dan met de boot de haven in waar de enorme plezierjachten liggen en u meert af aan de alom bekende kade. Saint-Tropez kunt u op eigen gelegenheid verkennen. Vergeet het nog steeds aanwezige politiebureau niet, waar de films van Les Gendarmes des Saint-Tropez met Louis de Funes zijn opgenomen.

Dag 7
Helaas moeten we de Côte D’Azur weer verlaten. Met voldoende pauzes rijden we naar    Midden-Frankrijk voor het diner en de overnachting.

Dag 8
Onder het genot van een heerlijk diner kunt u in De Brouwketel in Escharen, en terug in Nederland, nog even nagenieten van deze fantastische reis.


De hotels worden in willekeurige volgorde weergegeven en uiteraard op basis van beschikbaarheid.