Voorbeeldreis karinthië

Land:                  Oostenrijk
Bestemming:     Karinthië


Omschrijving:
Deze excursiereis gaat naar een van de mooiste streken van Oostenrijk nl. het land met de vele meren en de meeste zonuren, Karinthië. Tijdens deze reis krijgt u een grote variatie aan natuurschoon te zien, gemixt met bijzondere plaatsen en andere bezienswaardigheden. Zo brengt u o.a. een bezoek aan de Großglockner – Hochalmstraße met de gletsjer en het mooie stadje Heiligenblut.


Hotel aanbod: (onder voorbehoud van beschikbaarheid )
♦ Hotel Bergwirt in Herrieden;
♦ Erlebnis Hotel Mölltal in Obervellach.


Verzorging: halfpension


Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  Centrale opstapplaats Escharen ( Grave )
-   of in uw woonplaats;
♦  Bij vertrek in Escharen koffie met gebak;
♦  Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;
♦  Overnachting op de heen- en terugreis
♦  Toeristenbelasting;


Aantal dagen: 10 dagen


Te bezoeken bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden:
♦  Bezoek aan Burcht Hohenwerfen;
♦  Treinrit en lunch in Almgasthof Himmelbauer;
♦  Bezoek aan de Raggaschlucht;
♦  Treinrit Mallnitz - Böckstein;
♦  Rit over de Großglockner – Hochalmstraße;
♦  Bezoek aan de Pyramidenkogel, Keutschach;
♦  Rit over de Malta Hochalmstrasse;
♦  Bezoek aan het Porsche Museum in Gmünd;
♦  Bezoek aan de Mautturm ( Bergkristal ) in Winklern;
♦  Rit met de Kreuzeck Bergbaan;
♦  Vaartocht over de Ossiachersee;
♦  Rit over de NockalmstraszeRit over de Nockalmstrasze


Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


 

Exclusief:       
♦  De niet vermelde maaltijden.

♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.                   

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Voorbeeld DAGPROGRAMMA

Dag 1:
Op de centrale opstapplaats wordt u ontvangen met een kopje koffie met vlaai. Als iedereen aanwezig is, rijden we, met voldoende pauzes, naar het overnachtingshotel in Duitsland waar we ook dineren.

Dag 2:
Na het ontbijt rijden we verder richting Oostenrijk. In Werfen bezoeken we Burcht Hohenwerfen. Naast een rondleiding genieten we daar van een lunch. Na het bezoek rijden we verder door de Alpen naar Erlebnis Hotel Mölltal in Obervellach   

Dag 3:
Na de reis vanuit Nederland doen we het deze dag rustig aan. We vertrekken met de boemeltrein naar het op 1.281 meter hoogte gelegen Almgasthof “Himmelbauer“. We genieten daar van het prachtige uitzicht over het Mölltal en de wandelmogelijkheden. Bovendien laten we ons de Kärtner Brettljause (lunch) heel goed smaken. Na de lunch bezoeken we de goed toegankelijke Raggaschlucht met mooie waterval. 

Dag 4;
Bezoek aan de Großglockner via de autotrein Mallnitz – Böckstein naar Bad Gastein. Het oprijden naar de Großglockner is vanuit het Noorden het mooiste. Vandaar via de Großglockner – Hochalmstraße naar de Franz Josef Höhe waar u een fantastisch uitzicht heeft over de gletsjer. Een bezoek aan de gletsjer met de gletsjerbaan wordt het hoogtepunt van deze dag.  Na het bezoek aan de gletsjer rijden we via Heiligenblut, Groszkirchheim en Winkelrn terug naar Obervellach.  

Dag 5;
Vandaag staat de Wörthersee het grootste meer van Karinthië op het programma. We beginnen het bezoek aan de Wörthersee met een bezoek aan de 70 meter hoge uitzichttoren de Pyramidenkogel in Keutschach, waar u met een lift naar boven kunt en daar een prachtig uitzicht heeft over de Wörthersee en zijn omgeving. Bekomen van het prachtige uitzicht rijden we naar het plaatsje Maria Wörth voor een bezoek aan o.a. de Stiftskirche.  Vervolgens maken we via Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië een rondrit rond de Wörthersee, met als eindpunt het mondaine stadje Velden. Via de Afritzersee en Millstatt keren we terug naar ons hotel.

Dag 6;
We rijden via Spittal naar Gmünd (kunstenaarsstad) waar we het Porschemuseum bezoeken. Hierna bezoeken we de Malta Hochalmstrasse met zijn vele watervallen. Op diverse plaatsen krijgt u de gelegenheid om het natuurschoon te bewonderen. Aan het einde van het dal vinden we de stuwdam de Kölnbreinsperre. Rondom het stuwmeer ligt een adembenemend wandelpad dat voor iedereen te doen is. Het pad eindigt bij een mooie waterval.  Hierna vertrekken we weer richting Obervellach.

Dag 7;
Vandaag gaan we naar grotere hoogten. Eerst bestijgen we de Mautturm in Winklern waar we het bergkristal kunnen bewonderen. Hierna gaan we met de Kreuzeck Bergbahn naar het bergstation Roßwiese dat op 1.200 meter hoogte ligt. Daarna wandelen via een goed begaanbaar pad naar de  Mernikalm met de Foidl-Hütte (1.474 m).

Dag 8;
Op deze laatste dag in Karinthië bezoeken we de Ossiachersee en zijn omgeving. Vanuit Annenheim varen we met een schip naar Ossiach.  In Ossiach heeft u de gelegenheid voor de lunch en u kunt de Stiftskirche bezoeken. Hierna rijden we door voor een prachtige rit over de Nockalmstrasze waarna we via de Milstättersee weer naar Obervellach rijden

Dag 9;
Helaas moeten we Karinthië weer gaan verlaten. Via Salzburg, de stad van Mozart, waar we de lunchpauze hebben en u voldoende tijd krijgt om het mooie centrum te bezoeken,  rijden we, met voldoende pauzes, naar ons overnachtingshotel.

Dag 10;
Na het ontbijt rijden we verder richting de Brouwketel te Eschharen, waar we onder het genot van een heerlijk diner, nog na kunnen genieten van deze fantastische reis.