cruise kbo


Deze Rijncruise gaat van Mainz naar Rüdesheim, Königswinter en Keulen en eindigt in Nijmegen. Het is een prachtige reis vol historische bezienswaardigheden, adembenemende landschappen en ontspanning. De reis begint in Mainz, waar u al gelijk een voorproefje krijgt van wat u allemaal aan bezienswaardigheden te zien krijgt. De majestueuze Dom torent hoog boven Mainz uit. Het schip, het MS Rhein Prinzessin, biedt alle comfort en luxe die nodig zijn voor een ontspannen reis. Er is een restaurant aan boord waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden en in de salon kunt u, onder het genot van een kopje koffie/thee of een ander drankje, het landschap aan u voorbij laten glijden. De eerste stop van de Rijncruise is Rüdesheim, een prachtig dorpje dat bekend staat om zijn wijnen. In het toeristentreintje krijgt u een goed inzicht van de schilderachtige omgeving. Onder begeleiding van een gids brengt u een bezoek aan het Mechanischer Muzikkabinett. Het dorpje heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse stadsmuur en het kasteel Ehrenfels. De volgende stop is Königswinter, een charmant stadje aan de voet van het Siebengebirge. Met de Drachenfelsbahn gaat u naar het indrukwekkende kasteel Drachenfels. U zult zeker genieten van het prachtige uitzicht over de Rijn en omgeving op deze 321 meter hoge Drachenfels. Op een Rijncruise mag Keulen niet ontbreken. Een bruisende stad met een rijke geschiedenis. Met een toeristentreintje gaat u de Altstadt verkennen. Er wordt een stop gemaakt bij de Dom van Keulen, die men op eigen tempo kan gaan verkennen. Het treintje brengt u natuurlijk weer terug naar het schip. Tijdens de laatste etappe van deze Rijncruise, die u naar Nijmegen brengt, kunt u onder het genot van een kopje koffie nog heerlijk nagieten van deze prachtige Rijncruise. U sluit deze Rijncruise af met een light Lunch.

DEZE ACTIE IS VERLENGD
KBO - LEDEN ONTVANGEN BIJ BOEKING VOOR 1 JUNI 2024
EEN KORTING VAN € 50,00 P.P. OP ONDERSTAANDE PRIJZEN.
GEGARANDEERD VERTREK


Tijdstip:  29 Oktober t/m 2 November 2024
Schip:     MS Rhein Prinzessin          Deze 5 – daagse cruise met het MS Rhein Prinzessin kunnen wij u aanbieden voor:

Soort hut Nog beschikbaar* Categorie Prijs p.p.
Neptunusdek 2 - persoons hut zonder lift  VOL Cat. A € 619,00 p.p.
Neptunusdek 2 - persoons hut zonder lift  VOL Cat. B € 639,00 p.p.
Saturnusdek 2 – persoons hut met lift VOL Cat. C € 689,00 p.p.
Saturnusdek 2 - persoons hut met lift VOL Cat. D € 709,00 p.p.
Saturnusdek 2 - persoons hut met lift 1 Cat. E € 739,00 p.p.
Oriondek 2 - persoons hut  met lift 1 Cat. F 799,00 p.p.

* Per 25-05-2024

Toeslag bij bezetting van 2 - persoons hut door 1 persoon is € 190,00 p.p. 

De categorie-indeling treft u [HIER] aan: www.vdp-reizen.nl/dek-weergaven


Plattegrond van het schip:


 Inclusief:
♦  Vervoer vanaf ≥ 5 personen uw opstapplaats = vestigingsplaats van uw
-   Brabantse KBO-afdeling;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  4 nachten verblijf op het MS Rhein Prinzessin;
♦  Verzorging op basis van vol pension vanaf het diner op de eerste dag -
-   t/m een light lunch
op de laatste dag;
♦  Koffie- en theebuffet in de salon van 10.00 tot 18.30 uur;
♦  Captains Diner;
♦  Captains Welkomstcocktail;
♦  Rit met de Winzer Express door de wijnvelden van Rüdesheim;
♦  Bezoek met rondleiding aan het Mechanischer Muzikkabinett in Rüdesheim;
♦  Rit met de Drachenfelsbahn naar het uitzichtpunt op de Drachenfels;
♦  Rit met de Bimmelbahn naar de Altstadt van Keulen met een bezoek -
-  aan de Dom;
♦  Alle vermelde excursies en entreegelden zijn inclusief.


Exclusief: 
♦  De niet vermelde maaltijden;
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.;
♦  Uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Minimum deelname: 100 personen
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Veiligheid aan boord van het schip:
Rolstoel en/of rollator:
I.v.m. met de veiligheid aan boord is het gebruik van rolstoel en/of rollator aan boord niet toegestaan. Het meenemen van een rolstoel en/of rollator, voor gebruik aan de wal, is in beperkte mate wel toegestaan, indien deze vooraf op de passagierslijst vermeld staan. Dit geldt ook voor opvouwbare elektrische rolstoelen (max. 20 kg). Elektrische rolstoelen meer dan 20 kg kunnen niet mee aan boord worden genomen


 

Dagprogramma
5 - daagse najaarscruise over de Rijn

Dag 1 Heenreis en vaartocht van Mainz naar Rüdesheim
Vanaf de opstapplaatsen brengen wij u, met voldoende pauzes, naar uw schip, het MS Rhein Prinzessin, dat ligt aangemeerd in Mainz. Tijdens de heenreis maken we een lunchstop (inclusief) in de omgeving van de Loreley. We rijden verder naar het schip en na aankomst kunt u uw hut gaan bewonderen en het schip verkennen. In de salon staat de koffie voor u klaar. De bemanning zorgt ervoor, dat uw koffers in uw hut worden afgeleverd. Het schip vaart richting Rüdesheim welk plaatsje u de volgende dag kunt gaan verkennen.

Dag 2 Rüdesheim - Koblenz
Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt wordt u opgehaald door de Winzer Express. Deze voert u langs de wijnranken door de omliggende bergen. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan het Mechanischer Muzikkabinett. Onder leiding van een gids wordt u, onder het geluid van mooie muziek, wegwijs gemaakt in de ontwikkeling van de mechanische muziek. Aansluitend wandelt u, via de Drosselgasse, terug naar de Rijn en naar het schip. Rond de lunch vertrekt het schip naar Koblenz, waar we overnachten.

Dag 3 Koblenz – Königswinter
Tijdens het ontbijt vaart het MS Rhein Prinzessin naar Königswinter, waar u, in de middag, de Drachenfels kunt bezoeken. De Drachenfels tussen Königswinter en Bad Honnef is 321 meter hoog en biedt een uniek uitzicht over het Rijndal. Op de top staat de ruïne van kasteel Drachenfels uit 1167. Deze plek heeft mensen altijd gefascineerd en er zijn talloze verhalen, legendes en mythen ontstaan. De naam verscheen voor het eerst in een document in 1149. Er werd onder meer verwezen naar de wereldberoemde Nibelungen-sage. U kunt de Drachenfels bereiken met de Drachenfels-tandradbaan, die op loopafstand van het schip is gelegen.

Dag 4 Königswinter – Keulen
Ook nu vaart het MS Rhein Prinzessin weer tijdens het ontbijt. De vaart is nu naar Keulen, waar het schip rond het middaguur aankomt. Na de lunch wordt u opgehaald door de Bimmelbahn, die u laat rondreizen in de Altstadt van Keulen. Er wordt een stop gemaakt bij de Dom van Keulen, die u op eigen gelegenheid kunt gaan bezoeken. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar uw schip. Deze avond heeft u een bijzonder diner, namelijk het Captains Dinner. Laat u culinair verwennen en sta versteld van de hoogstandjes van de kookkunst van de koks.

Dag 5 Keulen – Nijmegen
De laatste dag van deze cruise voert van Keulen naar Nijmegen. Geniet nog even op het zonnedek of in de salon van een lekker kopje koffie of thee. U sluit deze cruise af met een light lunch. De bussen staan in Nijmegen voor u klaar om u weer naar de opstapplaatsen te brengen en komt er echt een einde aan deze cruise met het MS Rhein Prinzessin.

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.De categorie-indeling treft u [HIER] aan: www.vdp-reizen.nl/dek-weergaven


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:         +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:                info@vdp-reizen.nl
Website:            www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:

Maandag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Woensdag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 18.00 uur
Zondag:  GESLOTEN