Voorbeeldreis Friesland

Voorbeeld reis
5 – daagse bus-excursiereis
naar
Friesland

Friesland is van oudsher bekend om haar prachtige watersportgebied.
Op en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten. Er is voor elk wat wils en er is altijd wat te doen. In Friesland kunt u
iedere dag iets anders kiezen. Grote evenementen in Sneek, Heeg, Woudsend of IJlst afgewisseld met knusse bezienswaardigheden en
musea die uw nieuwsgierigheid wekken. Of gezellig winkelen en slenteren door de historische stadjes en dorpen. Over de goed aangelegde fietspaden kunt u genieten van dit prachtige landschap.

Hotel:         Hajé Hotel-Restaurant, Klokmakkerij 1, 8501 ZS Joure

Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  Opstapplaatsen: Centrale opstapplaats Escharen (Grave);
♦  Bij > 20 personen een opstapplaats in uw woonplaats;
♦  Toeristenbelasting;
♦  5 dagen met 4 overnachtingen.;
♦  Verzorging op basis van half-pension + diverse lunches;


Mogelijkheden voor excursie en uitstapjes:
♦  Bezoek aan het Ir. W.F. Woudagemaal;
♦  Bezoek aan het schaatsmuseum in Hindelopen;
♦  Lunch in het Schaatsmuseum;
♦  Bezoek aan de Knorhof in Oudega;
♦  Bezoek aan de Beerenburger Destilleerderij Weduwe Joustra in Sneek;
♦  Lunch in Sneek;
♦  Bezoek aan Sneek;
♦  Douwe Egberts Museum met rondleiding in Joure;
♦  Lunch in het DE museum;
♦  Bezoek aan Joure;
♦  Bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum;


Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden’;
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.;
♦  De verzekeringen.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


 

Programma voorbeeldreis
5-daagse busreis naar friesland 

Dag 1
Vanuit onze opstapplaats rijden we richting Friesland. In de omgeving van Almere maken we een koffiestop. Bezoekt u Friesland, dan komt u langs Lemmer, de ‘poort’ van Fryslân. Of u nou over water reist of over land via de A6, ergens aan de horizon pronkt de 60 meter lange schoorsteen van een van ’s Nederlands mooiste kroonjuwelen;
het  Ir. D.F. Woudagemaal. Het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld stamt uit 1920 en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze monumentale stoomreus wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland. Hierna rijden we door naar het hotel in Joure.

Dag 2
In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in Hindelopen in Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. De lunch vindt aansluitend aan het bezoek in het schaatsmuseum plaats. We sluiten deze dag af met een bezoek aan de Knorhof in Oudega en zeer diervriendelijke varkenshouderij. U zult er versteld van staan hoe gelukkig de dieren in hun stal verblijven.

Dag 3
De Weduwe Joustra nodigt u graag uit om een keer te komen kijken, in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al meer dan 150 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Geniet niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg, die écht lekkerder smaakt als u zelf in Sneek bent geweest. In een plaatselijk restaurant gebruiken we de lunch waarna u de middag ter vrij besteding heeft in Sneek. Voor de modelspoor liefhebbers is het museum dat is gevestigd in het station zeer zeker aan te bevelen.

Dag 4
Het museum is de bakermat van Douwe Egberts. Beroemd middelpunt van Museum Joure is de eerste fabriek van wereldconcern Douwe Egberts en winkel De Witte Os. Ontdek alles over het maken van koffie en thee, de wereldmerken Douwe Egberts en Herkenbaar voor bijna iedere Nederlander: de collectie Douwe Egberts geschenken. Geniet! En natuurlijk mag het DE kopje koffie niet ontbreken terwijl we ook nog van de lunch genieten.  Aansluitend kunt u naar hartenlust doorbrengen in het hart van Joure.

Dag 5
Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester-schilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Maak kennis met Jopie! Na het bezoek aan Jopie Huisman vangen we de terugreis aan en sluiten deze midweek af met een diner.