voorbeeldreis zwarte woud

Land:                  Duitsland
Bestemming:   Zwarte Woud


Omschrijving:
Een combinatie van natuur, vakwerkhuizen en klederdracht geeft de schoonheid weer van het Zwarte Woud.  Elke dag wordt je verrast door de onverwachte natuurlijke schoonheid. Dichte bossen, bergen, smalle riviertjes en groene dalen bepalen het beeld. U kunt dit tijdens de excursietochten en de bezoeken allemaal bewonderen.  We gaan niet alleen het mooiste van het Zwarte Woud zien, maar óók proeven. En natuurlijk gaat u de Schwarzwalder Kirschtorte zelf maken en het regionale drankje proeven bij een Schwarzwalder boer. Natuurlijk mag een bezoek aan een koekoeksklok werkplaats niet ontbreken.


Hotel aanbod: (onder voorbehoud van beschikbaarheid )
♦   Hotel Báren


Verzorging: halfpension


Inclusief
♦  Reis per Comfort Class touringcar;
♦  Ervaren chauffeur;
♦  Verzorging op basis van half pension;
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦  Toeristenbelasting.


Aantal dagen: 8 dagen


Te bezoeken bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden:
♦  Bezoek aan de Titisee;
♦  Bezoek aan het gezellige Münsterplatz;
♦  Bezoek aan de grote gotische kerk
♦  Bezoek aan het laatgotisch ’Kaufhaus’;
♦  Bezoek aan hetbloemeneiland Mainau
♦  Bezoek aan een Kirschtortenseminar
♦  Bezoek aan Schnapsproeverij bij een Schwarzwald boer
♦  Bezoek aan historische binnenstad van Gengenbach
♦  Bezoek aan de mooiste koekoeksklokken.


Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden.
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.


Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

Voorbeeld DAGPROGRAMMA

Dag 1
Vanuit Nederland rijden we over de Duitse autobanen, met voldoende pauzes, naar Hotel Schützen in Unterharmersbach waar u wordt verwelkomd met een welkomstdrankje

Dag 2
We rijden via een mooie route naar de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Zwarte Woud. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommigen zich tot een hoogte van 1500 meter strekken. Het ca. 2 kilometer lange en 500 meter brede meer is, zoals alle natuurlijke meren in het Schwarzwald, ontstaan door een morene, een grotendeels afgesloten gletsjerbedding. Na het bezoek aan de Titisee rijden we naar Freiburg, waar u ongetwijfeld zult genieten van de verschillende bezienswaardigheden op en om de gezellige Münsterplatz. De grote gotische kerk, het Aartsbisschoppelijke Paleis en het laatgotisch ’Kaufhaus’ met zijn trapgevels zijn enkele voorbeelden hiervan.

Dag 3
De Bodensee is het op één na grootste meer van Europe met in het midden het bloemeneiland Mainau dat is begroeid met de meest exotische planten, bloemen en bomen. Het eiland is te bereiken via een lange voetgangersbrug. Hier heeft u de gelegenheid dit eiland en de tuinen te bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Schaffhausen waar u de zeer zuivere lucht op kunt snuiven en waar u de watervallen in de Rijn kunt bezoeken

Dag 4
Vandaag gaan we de culinaire toer op. We krijgen een Kirschtortenseminar dat wordt gevolgd door een Schnapsproeverij bij een Schwarzwald boer.

Dag 5
Na het ontbijt rijden we via een schitterende route door St.Peterstal-Griesbach en het prachtige wijngebied rond Durbach. We maken een stop in de historische binnenstad van Gengenbach. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met het Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en traditioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken.

Dag 6
Een verrassingstocht onder begeleiding van een gids, die ons de mooiste stukjes van het Zwarte Woud laat zien.

Dag 7
Het Zwarte Woud is het centrum van de koekoeksklokindustrie. Deze ochtend nemen we een kijkje bij de werkplaats van meneer Robert Herr. Hij maakt de mooiste koekoeksklokken. Dan rijden we verder naar het schilderachtige plaatsje Schiltach, vroeger een van de hoofdsteden in het Zwarte Woud. Hier is ruimte voor het maken van de prachtigste foto’s.

Dag 8
Na het ontbijt nemen we afscheid van het Zwarte Woud en rijden met voldoende pauzes terug naar Escharen waar we met een afscheidsdiner het einde van deze mooi week afsluiten. Daarna wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.


De hotels worden in willekeurige volgorde weergegeven en uiteraard op basis van beschikbaarheid.

         
Hotel-Baren                   Schuetzen_Haus


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.