voorbeeldreis Bouillion

Land:                  4 Landentocht
Bestemming:     Bouillon


Omschrijving:
Wie kent er niet de verhalen van Godfried van Bouillon. Bouillon ligt in de Belgische Ardennen. Voor deze 5- daagse reis is Bouillon het centrale punt vanwaar wij onze dagtochten organiseren. We bezoeken Trier, Saarburg en de Saarschleife. Maar ook de burcht van Godfried van Bouillon en de Abdij van Orval staan op het programma.  Een bezoek aan de stad Luxemburg en de regio van het Müllertal ontbreken niet op deze reis.


Hotel aanbod: (onder voorbehoud van beschikbaarheid )
♦   Hotel de la Poste


Verzorging: Half Pension of All Inclusive


Inclusief:
♦   Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦   Centrale opstapplaats in Escharen met gratis parkeren;
♦   Koffie met gebak bij vertrek;
♦   Verzorging op basis van halfpension;
♦   Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;


Aantal dagen: 5 dagen


Te bezoeken bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden:

♦  Bezoek aan de watervallen van Coo.
♦  Rit met toeristentreintje door het Wildpark bij de watervallen.
♦  Bezoek aan Trier met rondrit toeristentreintje
♦  Bezoek aan Saarburg
♦  Bezoek aan de Cloef Saarschleife
♦  Bezoek aan de Abdij van Orval
♦  Bezoek aan Echternach


 

Exclusief:       
♦  De niet vermelde maaltijden.
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.                   

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Voorbeeld DAGPROGRAMMA

Dag 1
Vanaf de centrale opstapplaats in Escharen, waar we eerst nog genieten van een kopje koffie met vlaai, rijden we naar de Watervallen van Coo. Tijdens het bezoek aan de watervallen maakt u een rit met het toeristentreintje door het Wildpark van Coo. Aansluitend vertrekken we naar het Hotel in Bouillon.

Dag 2
Vandaag staat Trier, de oudste stad van Duitsland op het programma. Trier is de bakermat van de Moezelwijn. In het toeristentreintje maken we een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Kaiser Thermen, de Liebfrauendom en uiteraard ook de Porta Nigra.

Vanuit Trier rijden we naar Saarburg. Saarburg is een idyllisch klein stadje aan de Saar en het middelpunt van een romantisch rivier en wijngaard landschap. U kunt geniet van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes. Midden in het stadje ligt een idyllische waterval. Nadat u bekomen bent van al dat moois bezoeken we nog de Cloef Saarschleife. Vanuit het toeristisch informatiecentrum maakt u een kleine wandeling naar het oogverblindend panorama uitzicht over het Saardal. Hierna rijden we weer naar Bouillon.

Dag 3
Als je verblijft in Bouillon mag een bezoek aan het Kasteel van Godfried van Bouillon niet ontbreken. Na de middag maken we een mooie tocht langs de Semois naar Florafile en bezoeken we het fraaie en machtige complex van de Abdij van Orval. Van deze 9 eeuwen oude gebouwen staan bijna alleen nog de ruïnes van de oude Cisterciënzerabdij overeind. Maar zij onthullen een locatie met een boeiende geschiedenis en een heel aparte schoonheid. De diverse musea kunt u bezoeken. Terug in Bouillon staat het diner weer voor u klaar.

Dag 4
Luxemburg, het 4e land dat we op deze reis bezoeken staat op het programma. We starten deze dag met een bezoek aan het aan de Sure gelegen middeleeuwse stadje Echternach. Wereldberoemd is de Springprocessie (UNESCO), uniek in haar soort. Maar ook de oude Benedictijner Abdij, de Basiliek, de St. Peter en Paul kerk en het stadhuis op het marktplein zijn zeker een bezoek waard. In de middag bezoeken we de regio van het Müllertal die vaak Luxemburgs Klein Zwitserland wordt genoemd. Het landschap wordt gekenmerkt door bijzondere rotsformaties, ontzettend veel groen, watervallen, sprookjesachtige bossen en indrukwekkende grotten. U zult ogen te kort komen. We sluiten de dag weer af met het diner in het hotel.

Dag 5
Dit is alweer de laatste dag van uw 5 – daagse reis. Via een prachtige route rijden we naar Dinant. Ingeklemd tussen de Maas en de rotsachtige bergen ligt Dinant met zijn karakteristieke bolvormige kerktoren, een zeer herkenbaar en mooi silhouet langs de Maas. We maken een boottochtje van Dinant naar Anserenne, waar we weer worden opgehaald door onze bus. We sluiten deze reis af in met een heerlijk diner in De Brouwketel in Escharen.


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl

Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.