Voorbeeldreis Oostenrijk – Tirol

Ontdek het prachtige Tirol in Oostenrijk tijdens onze 10-daagse reis, waarbij we diverse hoogtepunten bezoeken. Laat je betoveren door de adembenemende natuur en geniet van de gezellige sfeer in de pittoreske dorpjes. We beginnen onze reis met een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle, één van de hoogste watervallen van Europa. Hier kun je genieten van het spectaculaire uitzicht en de krachtige waterval bewonderen. Vervolgens gaan we naar Pertisau, een charmant dorpje aan de voet van het Karwendel-gebergte. Geniet van de prachtige natuur en de frisse berglucht. Tijdens onze reis bezoeken we ook de zilvermijn van Schwaz, waar je een fascinerende rondleiding krijgt door de oude mijnen en leert over de geschiedenis van de mijnbouw in Tirol. Daarna gaan we naar Hochgurgl, een prachtig skigebied, waar je in de zomer ook heerlijk kunt wandelen. Een ander hoogtepunt van onze reis is de ruïne van kasteel Ehrenberg, gelegen op een strategisch punt hoog boven de vallei. Ontdek dit kasteel via een spectaculaire hangbrug. Eén van de mooiste bergpassen van Europa is de Silvrettastrasse. Prachtige uitzichten op de bergen en mooie landschappen liggen aan uw voeten. Bij goed weer sluiten we onze reis af met een bezoek aan de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, op de grens met Oostenrijk.

DEZE REIS GAAT GEGARANDEERD DOOR

Tijdstip:  14 t/m 23 Juni 2024
Hotels:    Hotel Bergwirt, Gasthof hotel Rieder, Hotel Basur


Website:
♦  Hotel Bergwirt in Herrieden
♦  Gasthof Hotel Rieder in Jenbach
♦  Hotel Basur in Flirsch

 


Deze  10 – daagse reis kunnen wij u aanbieden voor:

2 – persoonskamer € 1.239,00 p.p
1 – persoonskamer € 1.379,00 p.p.

Nog 2 plaatsen beschikbaar. Mag als 2 - persoons- of 1 - persoonskamer worden geboekt.


Verzorging: Halfpension.


Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar.
    In verband met de bereikbaarheid van de door VDP-reizen
    geselecteerde te bezichtigen objecten kan deze reis ook
    worden uitgevoerd met 9 – persoons busjes;
♦  Opstapplaats; onze centrale opstapplaats in Escharen;
♦  Verzorging op basis van halfpension vanaf het diner -
    op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag;
♦  Koffie met gebak bij vertrek;
♦  1 overnachting op de heenreis in Hotel Bergwirt;
♦  3 overnachtingen in Gasthof Hotel Rieder in Jenbach;
♦  4 overnachtingen in Hotel Basur in Flirsch;
♦  1 overnachting op de terugreis in Hotel Bergwirt;
♦  Bezoek aan de burcht van Kufstein;
♦  Bezoek aan de Krimmler watervallen;
♦  Boottocht over de Achensee;
♦  Bezoek aan de Zilvermijn van Schwaz;
♦  Bezoek aan de Grawa watervallen;
♦  Bezoek aan het TOP motorcycle museum;
♦  Bezoek aan Ruïne Ehrenberg;
♦  Bezoek aan hangbrug Highline 179;
♦  Kabelbaan naar de Zugspitze;
♦  Tiroler avond in het Hotel;
♦  Alle tolgelden en toeristenbelasting;
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦  Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen.


Aantal dagen:   10 dagen


Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden;

♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.;
♦  Uw reis- en annuleringsverzekering.


Maximum aantal deelnemers: 24
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.


Programma 10-daagse reis
naar het schitterende Tirol

Dag 1, De Brouwketel Escharen – Herrieden.
Vanaf onze centrale opstapplaats in Escharen rijden we, met voldoende tussenstops, naar Herrieden. Onderweg nemen we ook nog een pauze om de benen te strekken en evt. de lunch te gebruiken. In Herrieden begeven wij ons naar ons overnachtingshotel: Hotel Bergwirt.

Dag 2, vervolg heenreis naar Jenbach in Tirol.
Onderweg bezoeken we Kufstein. Ook wel ‘de parel van Tirol’ genoemd.  Kufstein is een kleine maar bekende vestingstad. U hebt de mogelijkheid op eigen gelegenheid o.a. de Römerhofgasse, of de glasblazerij (Glasshütte) en/of de vesting te bezoeken. Daarna rijden we door naar Gasthof Rieder in Jenbach, waar we 3 nachten verblijven.


Vervolg programma 10-daagse reis
naar het schitterende Tirol

Dag 3, Jenbach – Pertisau – Achensee – Kitzbühel – Jenbach.
Vanaf Jenbach rijden we naar Pertisau waar we de boot nemen voor een tocht over de Achensee, dat tussen het Karwendel-gebergte en de Brandenberger-alpen ligt.  Vervolgens rijden we via het Mühltal en het Brixental naar de Kitzbüheler horn.  Daar gaan we een wandeling maken over de Kitzbüheleralpen. Na al dit moois is er weer het diner en de avond ter vrije besteding in Jenbach.

Dag 4, Jenbach – Krimmler wasserfälle – Jenbach.
Via het Zillertal rijden we naar Krimml voor een wandeling langs de Krimmlerwasserfälle. De indrukwekkende ligging aan het einde van het dal, de grote watermassa’s en de buitengewone valhoogte van 380 m over drie treden maken de Krimml-watervallen tot een indrukwekkend natuurspektakel. Wij maken hier een mooie natuurwandeling.  Op de terugweg kunnen we  Maria-Brettfall aan doen en van het kerkje en het mooie uitzicht genieten. Voor de laatste keer begeven we ons hierna weer naar Gasthof Rieder in Jenbach.

Dag 5, Jenbach – Schwaz – Grawa – Flirsch.
Vandaag verruilen we gasthaus Rieder voor het Basur hotel in Flirsch, waar we 4 nachten zullen verblijven.  Eerst brengen we een bezoek aan de Zilvermijn van Schwaz voor een rondleiding door de gangen van de middeleeuwse zilvermijn, gevolgd door een bezoek aan de ‘Silbershop’. Na de lunch gaan we door naar het Stubaital, waar we de 85 meter brede Grawa-waterval gaan bekijken, en de medisch bewezen effecten van de waterval kunnen ervaren. Tenslotte rijden we door naar het Basur hotel in Flirsch voor het diner.

Dag 6, Flirsch – Oetztal – Umhausen – Hochgurgl – Trimmelsjoch – Flirsch.
Vandaag staat de wandeling over de hangbrug en beklimming van de trap bij de Stuibenfall op het programma. Het is de hoogste waterval van Tirol. De trap van 700 treden langs de bergwand voert naar het hoogste punt van de waterval.  Vervolgens rijden we door naar het TOP mountain motorcycle museum van Hochgurgl. Voor een uitzichtpunt bij de Trimmelsjoch rijden we nog even verder naar de Italiaanse grens. Het Basur hotel is onze laatste stop deze dag.

Dag 7, Flirsch - Holzgau – Elbingeralm – Ehrenberg – Flirsch.
Onderweg naar Ehrenberg gaan we de luftmalereien van Holzgau bewonderen en in Elbingeralm de expositie van de houtsnijwerkschool.  Maar het doel van deze tocht is de hangbrug tussen Fort Claudia en de Ruïne van kasteel Ehrenberg.  Deze hangbrug is 406 meter lang en daarmee de langste Tibetaanse hangbrug voor voetgangers (zonder hoogtevrees) van de wereld.  Het Basur hotel, waar wij hierna naar terugkeren, is in elk geval een ervaring zonder hoogtevrees.

Dag 8,  Flirsch - Bielerhöhe – Bludenz – Flirsch.
Sightseeing over de Silvrettastrasse brengt ons naar Bielerhöhe.  Onderweg stoppen we bij enkele uitzichtpunten en voor een wandeling langs Silvretta Stausee. Na deze prachtige rondrit met z'n vele haarspeldbochten komen we bij Bludenz weer terug op een kort stukje snelweg naar ons hotel in Flirsch. Dit is alweer de laatste overnachting in Oostenrijk.

Dag 9, Flirsch - Zugspitze – Herrieden
Dit is een reisdag. Bij mooi weer en voldoende zicht gaan we met de kabelbaan naar de Zugspitze. De hoogste bergtop van Duitsland op de grens met Oostenrijk.  En dan is het tijd voor de reis naar Herrieden, waar we weer in hotel Bergwirt overnachten.

Dag 10   Herrieden – De Brouwketel Escharen
Op deze laatste dag van onze vakantie reizen we weer met voldoende tussenstops terug naar Nederland, waar we in De Brouwketel in Escharen nog worden onthaald op een afscheidsdiner en kunnen napraten over alle belevenissen.

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl