voorbeeldreis Schotland

Land:                  Schotland
Bestemming:   Rondreis door Schotland


Omschrijving:
Deze reis door Schotland loopt over van de natuur en cultuur. Het wordt een reis om nooit meer te vergeten.


Hotel aanbod: (onder voorbehoud van beschikbaarheid )


Verzorging: halfpension


Inclusief:
♦  Koffie met vlaai bij het vertrek in Escharen;

♦  Verzorging op basis van halfpension, Logies, ontbijt en diner;
♦  Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats in Escharen;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  2 ferry overtochten van IJmuiden naar Newcastle Upon Tyne v.v.;
♦  Binnenhut met ontbijt en diner op de beide ferrytochten;
♦  Warme afscheidslunch in De Brouwketel in Escharen.
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦  Toeristenbelasting.


Aantal dagen: 14 dagen


Te bezoeken bezienswaardigheden en excursie mogelijkheden:
♦  Bezoek aan Newcastle Upon Tyne;

♦  Bezoek aan het Woodhorn Mining Museum;
♦  Boottocht op de Falkirk Wheel;
♦  Bezoek aan Edinburgh;
♦  Bezoek aan het Scottish Kiltmaker Visitor Centre;
♦  Bezoek aan Inverness;
♦  Cruise op het Loch Ness;
♦  Bezoek aan Eilean Donan Castle;
♦  Ontvangst door de Largs Boys Brigade Pipeband;
♦  Bezoek aan de Auchentoshan whisky distilleerderij in Clydebank;
♦  Bezoek aan Glasgow;
♦  Bezoek aan Gretna Green;


Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden.

♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.         


Minimumaantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


Voorbeeld DAGPROGRAMMA

Dag 1, Heenreis  Escharen – IJmuiden
Vanaf onze centrale opstapplaats in Escharen rijden we naar IJmuiden waar we de nachtferry nemen naar Newcastle Upon Tyne in Schotland. Duur van de overtocht is ruim 15 uur.

Dag 2,  IJmuiden -  Newcastle Upon Tyne
We komen in de ochtend aan in de haven van Newcastle Upon Tyne. In het hart van Newcastle Upon Tyne bekijken we, op eigen gelegenheid, de zeven bruggen die over de Tyne liggen. Aan de overkant bij Gates Head heb je een prachtig uitzicht op The Baltic en het moderne The Sage (opera). Maar vergeet ook niet om de indrukwekkende Newcastle Cathedral, het Newcastle Castle en Grey Street te bezoeken. We overnachten in Newcastle Upon Tyne.

Dag 3, Newcastle Upon Tyne - Pitlochry
Tijdens deze reis langs de kust doen we een aantal bezienswaardigheden aan. Voorbeelden hiervan zijn het Woodhorn Miningmuseum, Alnwick Castle. Fotostop bij o.a. Midhope Castle dat bekend is van de serie De Outlander. Een boottocht op de Falkirk Wheel, een roterende bootlift, mag zeker niet ontbreken. We overnachten in Pitlochry waar we 2 nachten verblijven.

Dag 4, Pitlochry – Edinburgh - Pitlochry
We maken een wandeling naar Arthur’s Seat waar we boven een schitterend panoramisch uitzicht over Edinburgh en regio Lothian hebben. Ook Edinburgh Castle, Holyrood Palace en The Royal Mile zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. En bent u nog niet uitgekeken voeg dan Dean Village en The Camera Obscura aan uw tocht toe. Mochten de weergoden ons niet gunstig gezind zijn dan komt het National Museum of Scotland in beeld.

Dag 5, Pitlochry – Inverness
Via Castle Hill rijden we naar de tuinen van Versailles bij Crieff. Craigh na Dun (Kinloch Rannoch) is een bekende plek uit de serie Outlander. Een mooie wandeltocht behoort in deze omgeving zeker tot de mogelijkheden. We passeren Cairngorms National Park en komen aan in Inverness.


 

Voorbeeld DAGPROGRAMMA

Dag 6, Rustdag  Inverness
Dit is een rustdag voor de chauffeur. We maken een interessant verrassingsprogramma voor u. Wat wij daar zeker in opnemen is een bezoek aan het Scottish Kiltmaker Visitor Centre waar we worden ingewijd in de nationale klederdracht van Schotland.

Dag 7, Inverness  - Fort Augustus - Inverness
We bezoeken het slagveld Culloden waar in 1746 de slag tussen de Schotse clans en Engeland heeft plaatsgevonden. We bezoeken het uitzichtpunt Drumnadrochit dat aan het Loch Ness is gelegen. Vanuit Ford Augustus maken we een cruise over Loch Ness.  Aan de andere zijde van Loch Ness rijden we, via de watervallen van Foyers en Boleskine Burial Ground, terug naar Inverness.

Dag 8, Inverness – Gairloch
Vandaag trekken we zeker de bergschoenen aan. We bezoeken de omgeving van de Corrieshalloch Gorge. Deze kloof kunnen we in ieder geval met een Victoriaanse hangbrug oversteken. Hiervandaan komen we via Ullapool bij de roze stranden van Gruinard Bay. Vervolgens rijden we langs het Loch Maree naar Gairloch, waar we overnachten.

Dag 9, Gairloch – Tyndrum
Het berglandschap rond Glen Torridon en het dorp Torridon behoort tot de meest indrukwekkende en spectaculaire van Schotland. De volgende stop is een van de meest gefotografeerde sites in Schotland, namelijk het Eilean Donan Castle. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw. Via het Bun Loyne, en de Glencoe (Schotlands meest beroemde Highland Glenn) met op de achtergrond de dominante berg “The Great Herdsman of Etive”, komen we aan in Tyndrum waar we 4 keer overnachten.

Dag 10,  Tyndrum – Glenfinnan – Fort William - Tyndrum
We maken een fotostop bij de in 1764 gebouwde brug, de “Bridge of Orchy”. Het Glenfinnan viaduct dat bekend is van de Harry Potter film mag op deze dag niet ontbreken. We maken een sightseeing naar de hoogste berg van Schotland, de 355 dagen per jaar, in de wolken gehulde, nabij Fort William gelegen, Ben Nevis. Van daaruit gaan we naar de Lower Falls, waar we de bus verlaten en te voet verder gaan naar de Steall Water Fall die we via de Glen Nevis Bridge bereiken.

Dag 11, Tyndrum – Loch Lomond – Largs - Tyndrum
Via de vallei van Crianlarich en Inverarnan bereiken we Loch Lomond, dat wordt beschouwd als de grens tussen de Lowlands van Centraal Schotland en de Highlands. Het meer is 36,4 km lang en 1 tot 8 kilometer breed met een maximale diepte van 190 meter. In Largs worden we waarschijnlijk verwelkomd door de Largs Boys Brigade Pipeband. Via Kelburn Castle en Country Park rijden we weer terug naar Tyndrum.

Dag 12, Tyndrum – Clydebank – Glasgow - Tyndrum
We gaan de echte Schotse Whisky proeven bij de Auchentoshan whisky distilleerderij in Clydebank.  In Glasgow kunt u uw hart ophalen met het bezichtigen van o.a. Kelvingrove Art Gallery and Museum, People ’s Palace, Glasgow Botanic Gardens, de Glasgow Tower en nog veel meer bezienswaardigheden. Na al deze indrukken keren we terug naar Tyndrum voor onze laatste overnachting op Schots grondgebied.

Dag 13, Tyndrum - Newcastle Upon Tyne
Alweer de laatste dag dat we in Schotland doorbrengen. Bij iedereen is de vliegtuigramp in Lockerbie bekend. We brengen een bezoek aan de Garden of Remembrance. Voor de trouwlustigen maken net voor de grens met Engeland nog een stop in de huwelijkshoofdstad Gretna Green. De smid is altijd bereid om iemand te huwen. De ferry ligt op ons te wachten in Newcastle Upon Tyne om ons naar IJmuiden te brengen.

Dag 14, Newcastle Upon Tyne - IJmuiden – Escharen
Het laatste eindje naar Escharen. In De Brouwketel kunnen we tijdens de warme lunch, nog nagenieten van deze reis.


Adres:               Lochtenburg 47
Postcode:         5481 CN
Woonplaats:     Schijndel

Mobiel no:        +31 (0) 6 - 22 57 40 38
Email:               info@vdp-reizen.nl
Website:           www.vdp-reizen.nl


Onze openingstijden zijn:
Van maandag tot en met zaterdag
09.00 uur tot 18.00 uur
Op zondag zijn we gesloten.


 

Hieronder een kleine greep aan locaties die u te zien krijgt tijdens deze reis.